Neulant van Exel Creates The Living Cube Inside an Apartment in Berlin

Neulant van Exel Creates The Living Cube Inside an Apartment in Berlin

Once a former factory building near Viktoriapark in Berlin, this loft apartment was transformed with the addition of a structure built in the middle of the open space. Neulant van Exel designed and built The Living Cube to span over two floors to form much needed rooms to make the apartment work for a family with children. The lower floor houses two children’s bedrooms with glass fronts that allow natural light in throughout the day. At night and whenever needed, integrated curtain systems provide privacy. On the second floor, there’s a bedroom and an open kitchen that overlooks the open living room below.

The cube’s shell is made of black imbued MDF, which contrasts the white walls and ceiling. A matching staircase constructed out of black-powdered steel connects the two floors.

The minimalist kitchen is outfitted with a custom black cabinet system that’s offset with a warm wooden backsplash that complements the wood floor.s

Photos by Jens Boesenberg Berlin.



Source link